Команда


Олексій Трелевський

Я є куратором громадського моніторингу якості повітря EcoCity, співавтором проекту “Навчимо 1000 дітей Arduino робототехніці в школах м.Івано-Франківськ”, співавтором проекту Дитяча 3D-лабораторія, керівником ГО “Фрі Ардуіно”.

Займаюсь підприємницькою діяльністю і є власником інтернет-магазину https://beegreen.com.ua/ Частину коштів з інтернет-продаж спрямовую на розвиток соціальних проектів. Моя чітка громадянська позиція - доступність інноваційних технологій для дітей, незалежно від статку батьків. Право на чисте повітря для всіх громадян України.

Саме тому громадський моніторинг якості повітря EcoCity інформує українців про стан забруднення повітря. І поки держава зволікає з впровадженням такої системи моніторингу, ми її створюємо самі. Маю надію, що в недалекому майбутньому, мережа EcoCity тільки доповнить державний моніторинг та буде тим лакмусовим папірцем для громадськості в разі недостовірності даних від підприємств забрудників. Разом до чистого повітря.

https://www.facebook.com/trelevskyy


Дмитро Обухов

Привіт, моє ім'я Дмитро Обухов і мені п'ятнадцять. Я є співавтором громадського моніторингу якості повітря EcoCity. Займаюсь програмуванням станцій моніторингу та розробкою підтримки різних типів сенсорів нашою прошивкою. Виловлюю баги, калібрую сенсори, удосконалюю прошивку.

Ще в малому віці тато зацікавив мене програмуванням і електронікою. Я зміг поєднати ці два захоплення на гуртку з Arduino робототехніки, який вів Олександр Аронець на базі інтернет-магазина Beegreen. Тут я познайомився зі всіма учасниками проекту.

EcoCity - це те, що дало мені великий багаж практики. Вирішення складних завдань - вдосконалюють мої  знання та вміння у програмуванні пристроїв.

Також я займаюсь аналізом великих масивів даних, завдяки мові R і технологіям нейронних мереж. В цьому я беру приклад з нашого аналітичного консультанта Євгена Василенка- він є гуру по аналізу даних. Основна ж ціль не просто моніторити якість повітря, а встановити джерело забруднення, тому потрібно й аналізувати.

Крім цього, я також веду сторінку проекту в Facebook і консультую покупців станцій, в разі виникнення технічних проблем.

Завдяки проекту EcoCity я зміг познайомитись з великою кількістю цікавих людей, взнати багато нового, покращити в рази свої вміння.

І найголовніше - мої вміння приносять користь людям.


Богдан Фіцак

Я співавтор громадського моніторингу якості повітря EcoCity.

В проекті я відповідаю за технічну частину. За весь час нашої роботи над пристроями моніторингу якості повітря, я здобув неймовірну кількість знань та вмінь. Проект для мене це не тільки саморозвиток, а й вклад у майбутнє моєї країни.

Коли я переїхав жити в Івано-Франківськ то і не міг подумати, що буду учнем Олександра Аронця, який створив гуртки робототехніки, де я проводив більшу частину свого часу і там же зустрівся з нашою майбутньою командою Eco City.


Андрій Крохмалюк

Я є учасником та співавтором громадського моніторингу якості повітря EcoCity. У цьому проекті займаюся технічною частиною. EcoCity для мене є не тільки для того щоб знати де яке за чистотою повітря, а й для того щоб донести до людей інформацію про забруднення, про те що потрібно приймати якісь рішення до забрудників.

Переїхавши в Івано-Франківськ, я пішов на гурток до Олександра Аронця, де вивчав електроніку та робототехніку. Одного разу мені запропонували піти на змагання, на яких я познайомився з теперішньою командою Eco City, там і зародився наш проект. Наш куратор Олексій Трелевський всіляко сприяє розвитку громадського моніторингу по цілій Україні. Надіюсь, що моніторинг якості повітря допоможе людям дізнатись про забруднення у нашій країні та зробити все можливе для уникнення цього забруднення, і хто знає, може наша ненька Україна стане еталоном чистого повітря у світі.


Олександр Аронець

Я є наставником дітей в громадському моніторингу якості повітря EcoCity. Всі наші хлопці навчались на безоплатному гуртку з Arduino робототехніки, а тепер можуть застосовувати свої знання з прототипування пристроїв в екології та інформувати українців про стан повітря. Я пишаюсь своїми вихованцями.


Вaлeнтин Coрoкa

Я Веб-розробник проекту Eco City